Om zeker te weten of een persoon toestemming heeft gegeven dat een beeld gebruikt mag worden, koppel je de quitclaim van die persoon aan het beeld, of de beelden, waar deze persoon opstaat. Klinkt als veel werk? Dat is het niet! Het gaat namelijk (bijna) automatisch.

Als eerste is er nodig dat de persoon een naam heeft, als deze nog niet in het systeem bekend is, kun je hier lezen hoe je een onbekende persoon een naam geeft. 

Dan zijn er twee opties:
1. De persoon op de foto heeft nog geen quitclaim getekend en je wilt dit digitaal laten doen
2. De persoon heeft de quitclaim al ondertekend op papier, bijvoorbeeld tijdens de fotoshoot, of het staat in de arbeidsovereenkomst.

Optie 1: we gaan de persoon digitaal, via mail, uitnodigen om de quitclaim te ondertekenen.

Ga naar: 'meldingen menu' > personen


Onder de 'onbekende personen' (als die er zijn), vind je Alle personen

Hier kun je de persoon zoeken op naam, of je kunt filteren op alle personen die de quitclaim nog niet hebben ondertekend.

Nu kun je de persoon uitnodigen om de quitclaim digitaal in te vullen. Dit doe je gemakkelijk met één druk op de knop van het envelopje achter de naam van die persoon. Vul het e-mailadres in waar de uitnodiging heen moet, klik op 'verstuur'.

Dat was het! Als deze persoon nu het digitale formulier invult, wordt deze automatisch gekoppeld aan alle beelden waar hij of zij op staat.

Is de tekst van de quitclaim nog nooit door het bedrijf ingesteld: lees dan hier hoe je de quitclaim maakt.

Benieuwd wat de ontvanger krijgt in zijn of haar mailbox? Dat ziet er ongeveer zo uit:Optie 2: er is al een quitclaim ondertekend


Ga naar: 'meldingen menu' > personen
Onder de 'onbekende personen' (als die er zijn), vind je Alle personen

Hier kun je de persoon zoeken op naam, of je kunt filteren op alle personen die de quitclaim nog niet hebben ondertekend.

Klik op het pennetje achter de naam om de informatie van de persoon te bewerken.


Als een quitclaim bijvoorbeeld is getekend tijdens de arbeidsovereenkomst, kun je de status van deze persoon aanpassen naar bijvoorbeeld volledige toestemming. Wat ook vaak gebeurt is dat het toestemmingsformulier/de quitclaim wordt ondertekend tijdens de fotoshoot. Dit formulier kun je dan digitaal uploaden bij de persoon en de status selecteren die erbij hoort. 


Reactie plaatsen