Als je nieuwe beelden gaat uploaden, kun je direct de namen van de personen die op het beeld staan invullen. Het kan natuurlijk voorkomen dat je (of je collega) deze naam nog niet weet en dit veld voorlopig nog even open blijft. De persoon komt dan te staan bij 'onbekende personen', zodat je ze later nog een naam kan geven.

Het overzicht van 'onbekende personen' vind je onder het 'meldingen menu' > personen


Soms is het lastig om in de cirkel te zien om wie het gaat, je kunt dan op de cirkel klikken, om de volledige afbeelding te zien waar deze persoon op staat. In het veld naast de persoon kun je de naam typen of selecteren uit de namen die al eerder zijn gegeven. Bevestig de naam met het vinkje.

Als het echt een onbekende persoon is, bijvoorbeeld iemand in een mensenmassa, dan kun je deze persoon weggooien door op het kruisje te klikken. Er verschijnt eerst nog een melding of je het zeker weet, en daarna is de persoon verwijderd. Het is dan niet meer mogelijk deze persoon te koppelen aan een quitclaim.

Mocht je een persoon waarvan de naam onbekend is toch nog willen bewaren, dan kun je ook overwegen om de persoon de naam 'onbekend' te geven.  De quitclaim status van deze persoon kun je dan op 'geen toestemming' zetten, zo ontvangt iedere gebruiker een melding dat deze persoon geen toestemming heeft gegeven als het beeld wordt gedeeld of gedownload.Reactie plaatsen