De Beeldbank maakt gebruik van de nieuwste AI gezichtsherkenningstechnologie. AI staat voor kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence in het Engels). Met AI probeert de mens machines en software te ontwikkelen, die denkt en handelt als een mens. En het mooiste is nog: met AI leert de software van de ervaring zodat de prestaties in de loop van de tijd steeds beter worden.

Binnen de Beeldbank wordt de gezichtsherkenning gebruikt om personen in een beeld te herkennen. Bij het uploaden van nieuw beeld kun je bij de personen hun naam invullen en zien of deze persoon al in jullie Beeldbank voorkomt.Nu het gezicht een naam heeft kun je ook zoeken en filteren binnen de Beeldbank naar álle beelden waarin deze naam voorkomt. Zo vind je gemakkelijk alle beelden van een persoon.


Ook kun je nu bekijken of deze persoon al een quitclaim getekend heeft. Zo niet: dan kun je deze bij de persoon uploaden, of (als je het e-mailadres hebt) de persoon uitnodigen om deze digitaal te ondertekenen. In dit geval heeft Betty Jansen de quitclaim getekend en is ze akkoord met publicatie, dit kun je zien door het groene rondje bij haar foto.

De gezichtsherkenning kun je aan- of uitzetten bij Instellingen > Voorkeuren > Instellingen


Reactie plaatsen