Wat zijn tags?

Tags zijn een soort labels, die je aan een beeld hangt. Zoekwoorden die je wilt toevoegen aan een beeld. Op deze tags zijn de beelden dan weer gemakkelijk terug te vinden. Je kunt meerdere tags aan een bestand (of een hele selectie) toevoegen.

Wat is dan de AI tag functionaliteit?

Kunstmatige intelligentie (AI) traint de software om dingen te herkennen in een beeld, en kan daaruit conclusies trekken. Als je bijvoorbeeld een aantal beelden upload met zwarte stenen op een lichaam/huid, en je 'vertelt' de software dat hierbij de tag: hotstone massage hoort, zal de software dit gaan herkennen en de volgende keer de suggestie doen voor de tag: hotstone massage als je weer een beeld upload met zwarte stenen op een huid.

Waarom is dit zo handig?
Nou, in de eerste plaats bespaart het je een hoop tijd. Je krijgt een aantal suggesties voor tags per beeld, deze suggesties brengen je misschien ook weer op nieuwe ideeën voor andere tags. Tags die je niet passend vind haal je gemakkelijk weg.
Ook is het fijn dat ieder beeld met een hotstone massage nu dezelfde tag en schrijfwijze krijgt. Anders krijg je variaties als: 'hotstonemassage', 'hot stone massage', 'hotstone-massage' enz.

Het grootste voordeel is dat het vinden van bestanden een stuk eenvoudiger wordt. Met de automatisch AI tag suggesties 'hang' je moeiteloos een aantal trefwoorden aan een beeld, en kunt je dus snel vinden wat je zoekt.Om tag suggesties aan of uit te zetten ga je naar Instellingen > Voorkeuren > Instellingen

Reactie plaatsen