Wat is een collectie?

Collecties zijn groepen van beelden die je kunt maken binnen de Beeldbank. Door het maken van collecties kun je bijvoorbeeld beelden groeperen op basis van een thema, project of campagne. Denk bijvoorbeeld aan de collectie 'persmap' of 'campagne voorjaar'. Ook kun je een collega uitnodigen voor een collectie, zo kun je samen bepalen welk materiaal erin komt te staan, en wat er niet in thuis hoort. Tevreden over de collectie? Dan deel je deze gemakkelijk via een link.

Hoe maak je een collectie:

Voor het maken en bekijken van Collecties ga je naar je persoonlijke menu > Collecties

Hier zie je bovenaan de pagina de mogelijkheid om een nieuwe collectie te maken. Daaronder het overzicht van de collecties die je al hebt gemaakt, of waarvoor je bent uitgenodigd.

Voor het maken van een nieuwe collectie vul je achter 'Nieuwe lijst' de naam van je collectie in, en klik je op 'toevoegen'.

Beelden toevoegen aan een collectie:

Nu kun je binnen jullie Beeldbank bestanden selecteren en toevoegen aan een collectie. Dit doe je met het 'hartje'. Er verschijnt dan een pop-up met de vraag aan welke collectie je de beelden wilt toevoegen, deze kun je selecteren en tot slot op de knop 'toevoegen' klikken. De beelden worden nu in de collectie gezet.


Collecties gebruiken:

Collectie bekijken:

Ga naar je persoonlijke menu > Collecties
Onder 'Jouw lijsten' staan je collecties. Klik op de naam van de collectie die je wilt bekijken.

Collectie delen:

Met het delen van een collectie maak je een link voor deze collectie. De persoon die de link ontvangt kan de collectie bekijken en in zijn geheel downloaden.
Ga naar je persoonlijke menu > Collecties
Onder 'Jouw lijsten' staan je collecties. Klik op de 'delen' knop achter de collectie die je wilt delen. Je kunt ook binnen de collectie (dus als je de collectie bekijkt) op de 'delen' knop klikken (je hoeft niet eerst alles te selecteren).  Er komt nu een pop-up waarin je kunt aangeven tot wanneer deze link geldig is, en op welk formaat het beeld gedownload mag worden (bekijk voor download formaten deze handleiding). Wil je de beelden nog voorzien van een watermerk? Ook dat kan (bekijk voor watermerk instellingen deze handleiding). Tot slot kun je nog kiezen of je een melding wilt ontvangen als de link wordt geopend en of de ontvanger een wachtwoord in moet vullen.


Iemand uitnodigen voor een collectie

Als je iemand uitnodigd voor een collectie, dan kan deze persoon de collectie ook bewerken. Hij of zij kan beelden toevoegen of verwijderen. Om iemand te kunnen uitnodigen moet dit een gebruiker zijn binnen jullie Beeldbank. Iemand uitnodigen is simel. Ga naar je persoonlijke menu > Collecties. Klik achter de naam van de collectie die je wilt delen op 'uitnodigen' en selecteer in het pop-up venster wie je wilt uitnodigen.

Een collectie downloaden

Een collectie kun je gemakkelijk downloaden. Zelf direct in het juiste formaat, of voorzien van een watermerk. Ga naar je persoonlijke menu > Collecties. Klik achter de naam van de collectie die je wilt downloaden op 'downloaden' en er verschijnt een pop-up venster. Vul een naam in voor je zip-bestand. Kies het gewenste formaat dat je wilt downloaden (bekijk voor download formaten deze handleiding) en of je het materiaal ook van een watermerk wilt voorzien (bekijk voor watermerk instellingen deze handleiding). Klik op 'download' en het zip-bestand wordt nu gedownload naar je computer.

De bestanden van een collectie bewerken

Het kan ook erg makkelijk zijn om alle bestanden van een collectie in één keer te bewerken. Bijvoorbeeld omdat je een opmerking toe wilt voegen, of een tag. Bijvoorbeeld: dit beeld is gebruikt in de winter campagne. Ga naar je persoonlijke menu > Collecties en kik op de naam van de collectie om deze te openen. Selecteer de beelden die je wilt bewerken, en klik op de knop die nu is verschenen: 'bewerken'. Dit bewerken gaat in twee stappen. Alles wat je toevoegd in de eerste stap wordt toegepast op alle geselecteerde bestanden, vervolgens kun je nog per bestand informatie toevoegen of verwijderen.


Reactie plaatsen