Direct de foto's in het juiste formaat downloaden

Je bent niet altijd een foto op hoge resolutie nodig, daarom is het met Beeldbank mogelijk om de afbeeldingen direct te downloaden in het juiste formaat. Hiervoor kan de beheerder een aantal 'standaard formaten' instellen, afmetingen die regelmatig worden gebruikt. Bijvoorbeeld een internet versie, of een vierkante uitsnede, een banner voor de nieuwsbrief. Met de uitsnij-tool van de Beeldbank kun je zelf bepalen welk gedeelte van het beeld je wilt gebruiken.


Als je je beeld, of beelden, hebt geselecteerd en deze gaat downloaden komt er een pop-up venster. Hierin geeft je je zip-bestand (waar je afbeeldingen straks in staan) een naam én kun je aangeven in welk formaat je de beelden wilt downloaden. Je kunt de originele grootte bestanden downloaden (als je deze rechten hebt), maar ook kiezen uit een van de vooringestelde formaten.

Vervolgens kom je bij de 'uitsnij-tool'

Afhankelijk van de instellingen blijft je uitsnij venster in verhouding, of kun je deze alle verhoudingen geven. In bovenstaande voorbeeld heb ik gekozen voor de voorinstelling 'Instagram' mijn uitsnijkader blijft vierkant. Voor de vijf geselecteerde beelden bepaal ik nu de uitsnedes en kan precies zien wat er wel en niet past.

Klik op download en de 5 afbeeldingen worden als ZIP gedownload op je computer, ze zijn direct klaar voor gebruik.


Reactie plaatsen