Heb je je ooit afgevraagd waarom je Beeldbank zou moeten verkiezen boven SharePoint? Of misschien sta je op het punt een beslissing te nemen over welk platform het beste bij jouw team past? Wij zetten de overeenkomsten en verschillen voor je op een rijtje.

We beginnen met de overeenkomsten:

Contentbeheer: Zowel SharePoint als Beeldbank helpen bij het beheren van digitale content zoals afbeeldingen, video's, documenten en andere bestanden. Ze bieden beide een centrale locatie waar teamleden content kunnen opslaan en delen.

Toegangscontrole: Beide systemen bieden mogelijkheden voor het instellen van toegangsrechten. Je kunt bepalen wie toegang heeft tot welke content en wie deze content kan bewerken of delen.

Samenwerken: zowel SharePoint als Beeldbank stellen gebruikers in staat om samen te werken. Teamleden kunnen documenten uploaden, bewerken en delen, wat de samenwerking binnen een organisatie verbetert. 

En dit zijn de verschillen:

Focus: SharePoint is een veelzijdig platform dat wordt gebruikt voor samenwerking, documentbeheer en intranettoepassingen. Het is niet specifiek ontworpen voor het beheren van afbeeldingen. Beeldbank, aan de andere kant, is gespecialiseerd in het beheren van beeld- en promotiemateriaal en is geoptimaliseerd voor het snel en efficiënt organiseren, zoeken en delen van mediabestanden.

Koppeling met Quitclaim: Eén van de krachtige functies van Beeldbank is de automatische koppeling met het toestemmingsformulier/de quitclaim van de persoon die op het beeld staat. Door het vastleggen van quitclaim toestemmingen weet je direct of het beeld gepubliceerd mag worden.

Gebruiksvriendelijkheid: Beeldbank is geoptimaliseerd voor eenvoudig gebruik, Het is voor iedere gebruiker duidelijk hoe je gebruik maakt van het systeem. SharePoint kan ingewikkeld zijn voor nieuwe gebruikers, vooral als ze niet bekend zijn met de specifieke configuratie van de SharePoint-omgeving.

Direct downloaden in het juiste formaat: En laten we niet vergeten dat Beeldbank je de mogelijkheid biedt om je beeld direct in het juiste formaat en de juiste verhouding te downloaden! Dat betekent geen gedoe meer met het opslaan van verschillende versies of het achteraf bewerken in een ander programma. Lekker efficiënt, toch?

Persoonlijk contact: Als je technische ondersteuning of hulp nodig bent voor SharePoint, kun je contact opnemen met de klantenondersteuning van Microsoft door een formulier in te vullen.  Dit kan afstandelijk aanvoelen. Het is een krachtig platform, maar het ontbreekt aan de persoonlijke ondersteuning en het contact dat Beeldbank biedt. 

Conclusie

Als je een specifiek systeem nodig hebt om afbeeldingen, video's en andere media effectief te beheren, zou Beeldbank de ideale keuze zijn. SharePoint is geweldig voor algemeen documentbeheer en samenwerking, maar als het om het beheren van mediabestanden gaat, blinkt Beeldbank uit in efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid.


Reactie plaatsen