in Blog

De kracht van een uniforme beeldstijl: waarom het werkt

Eenheid in beeld: waarom een uniforme stijl belangrijk is

Als bedrijf wil je er natuurlijk professioneel uitzien. Dat begint bij de beeldstijl die je gebruikt. Een uniforme beeldstijl zorgt ervoor dat mensen je bedrijf herkennen en snappen waar je voor staat. Het is dus mega belangrijk om hier goed over na te denken. In dit artikel leggen we uit waarom een uniforme beeldstijl zo belangrijk is en hoe Beeldbank je kan helpen om een consistente beeldselectie te maken.

Waarom een uniforme beeldstijl zo belangrijk is

Met een uniforme beeldstijl zorg je ervoor dat mensen jouw merk makkelijk herkennen. Een goed voorbeeld hiervan is Coolblue. Zij gebruiken altijd hetzelfde lettertype en dezelfde kleuren in hun beelden en dat maakt het meteen duidelijk dat het om Coolblue gaat. Ze maken gebruik van opvallende kleuren en grappige afbeeldingen die perfect passen bij hun eigenzinnige merkidentiteit. Door deze consistente stijl in al hun communicatie te gebruiken, zowel online als offline, is Coolblue in staat om hun merk op een krachtige en memorabele manier te presenteren. Daarnaast kan een uniforme beeldstijl helpen om de boodschap die je wilt uitdragen over te brengen. Als je bijvoorbeeld wilt laten zien dat jouw bedrijf duurzaamheid belangrijk vindt, dan kan je dit laten zien door beelden te gebruiken die hierop aansluiten.

Maar let op! Een uniforme beeldstijl betekent niet dat je alleen maar stockafbeeldingen moet gebruiken. Het is juist belangrijk om beelden te gebruiken die bij jouw bedrijf passen en die uniek zijn. Zo zorg je voor een persoonlijke touch die jouw bedrijf onderscheidt van de rest. Hoewel stockafbeeldingen handig kunnen zijn als je snel beeldmateriaal nodig hebt, hebben ze vaak een generieke uitstraling die niet past bij de identiteit van je merk. Het is beter om te investeren in unieke en persoonlijke beelden die specifiek zijn voor jouw merk en waarmee je je kunt onderscheiden van de concurrentie. Ga dus opzoek naar een bedrijfsfotograaf die hierbij aansluit.

3 verschillende beeldstijlen:


Hoe kun je de merkbeeldstijl bepalen?

De beeldstijl van een merk is meer dan alleen het gebruik van kleuren en lettertypes. Het bestaat ook uit de keuze van de juiste fotografie en illustraties die passen bij de uitstraling van het merk. En hoe krachtiger de keuzes en richtlijnen hierin zijn, hoe krachtiger de beeldstijl. Een reclamebureau kan helpen met de juiste merkstrategie, positionering en beeldstijl. Met als doel dit consistent toe te passen op alle communicatiemiddelen.
Bij het bepalen van de beeldstijl moet je rekening houden met de doelgroep, de boodschap die je wilt overbrengen en de waarden normen van het merk. Denk bijvoorbeeld aan de sfeer die je wilt uitstralen, de emotie die je wilt oproepen en het type beeldmateriaal.

Even een testje.... van welk merk zou deze beeldstijl omschrijving kunnen zijn?

Bij ons staat eenvoud en minimalisme centraal in onze beeldstijl. We gebruiken strakke lijnen, zachte rondingen en veel witruimte om een schone en tijdloze uitstraling te creëren. Onze kleurenpaletten zijn vaak ingetogen en beperkt zich tot slechts enkele kleuren die passen bij ons merk, zoals zilver, wit en zwart. We gebruiken ook vaak close-up shots van onze producten om hun unieke design en kwaliteit te benadrukken. Onze fotografie is vaak subtiel, met een focus op het vastleggen van emotie en het creëren van een gevoel van verfijning en elegantie. Door onze consistente en minimalistische beeldstijl te hanteren, kunnen we een krachtig en herkenbaar merkimago creëren dat de waarden van onze organisatie weerspiegelt.

En? weet je het? Het antwoord komt onderaan dit artikel.

Hoe Beeldbank kan helpen

Beeldbank is een digital asset management systeem waarmee je je beelden veilig kan opslaan en gemakkelijk kan terugvinden. Het is super handig, want het zorgt ervoor dat je altijd de juiste beelden bij de hand hebt en dat je snel kan zien welke beelden je al hebt. Maar het belangrijkste voor dit artikel: het helpt je bij het behouden van een consistente beeldselectie. Zo kun je met Beeldbank snel een afwijkende foto of een afbeelding, die niet past bij je uitstraling, uit je Beeldbank halen. Zo voorkom je dat deze per ongeluk gebruikt wordt. Met onze tool kun je jullie Beeldbank dus gemakkelijk up-to-date houden en ervoor zorgen dat alleen de beste en meest passende afbeeldingen gebruikt worden voor je communicatie-uitingen.

Daarnaast kan je met Beeldbank gemakkelijk beelden delen met collega's en klanten. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je altijd de meest actuele versie van de beelden gebruikt.

Beeldbank biedt overzicht en controle. Zo kun je bijvoorbeeld zien van welk onderdeel of welke productlijn je nog weinig beeldmateriaal hebt. Op basis daarvan kun je gericht een fotograaf briefen om nieuwe foto's te maken die passen bij de rest van je visuele content.

Even tussendoor... wist je het antwoord? Juist, het was Apple.

Een uniforme beeldstijl is dus mega belangrijk voor een professionele uitstraling van je bedrijf. Het zorgt voor herkenning en draagt bij aan de boodschap die je wilt uitdragen. Beeldbank kan je helpen bij het behouden van een consistente beeldselectie, door je beelden veilig op te slaan en gemakkelijk terug te vinden. Zo kan je ervoor zorgen dat de beelden die je gebruikt passen bij jouw bedrijf en dat je bezoekers en klanten het merk gaan herkennen.

Probeer Beeldbank nu zelf uit en ontdek hoe gemakkelijk en efficiënt het is om een consistente beeldstijl te behouden. Vraag de gratis Demo Beeldbank aan.


Ontdek hoe Beeldbank je werk gemakkelijker maakt