Het menu maken is een makkie ;)

Het lastigste hiervan is nog om te beslissen welke menu items er voor jullie bedrijf nodig zijn. Maar met de kickstart training bepalen we samen hoe we dit gaan indelen. 

Het menu staat bovenaan jullie Beeldbank. Ieder item is een pagina. Het menu bestaat maximaal uit twee lagen. Dus pagina's en sub-pagina's.

HIeronder zie je het menu van de demo Beeldbank van Bloem Wellness


Per pagina (of sub-pagina) kun je ook een bijpassende banner toevoegen.

Oké aan de slag!

Ga naar instellingen > Bedrijfsinformatie > Menu


Een nieuwe pagina maken:

1. Vul de naam van de nieuwe pagina in achter 'maak een pagina'
2. Upload een banner afbeelding van 1920x400 pixels die je bovenaan deze pagina wilt hebben. Als je hier geen banner upload komt de 'basis banner' hier te staan.
3. klik op 'voeg toe'

De volgorde van het menu:

1. De volgorde van het menu kun je gemakkelijk zelf slepen. Klik op een pagina, houd de muisknop ingedrukt, en sleep de pagina naar de juiste positie. Als je een pagina een stukje naar rechts sleept en onder een andere pagina plaatst, wordt het dus een sub-pagina.
2. Tevreden over de volgorde? Klik dan onderaan nog even op 'volgorde opslaan'.

Een pagina bewerken:

Een nieuwe banner voor een pagina, of de naam aanpassen?
1. Klik op het bewerk icoontje achter de naam van de pagina.
2. Bovenaan zie je nu de naam van de pagina ingevuld en kun je de naam wijzigen. Ook zie je de banner die bij de pagina hoort (als hier een banner was geupload). Je kunt hier nu een nieuwe pagina banner van 1920x400 pixels uploaden. Laat je dit leeg, dan komt hier de 'basis banner' te staan.
2. klik op 'opslaan'.

Een pagina verwijderen:

Zeker weten? Het is niet te missen: dat rode rondje met hierin het prullenbakje: hiermee kun je de pagina verwijderen. De pagina kan alleen worden verwijderd als er geen afbeeldingen meer in staan. Zorg er dus voor de de afbeeldingen van deze pagina eerst worden gekoppelt aan een andere pagina, of verwijder de afbeeldingen van deze pagina. En als je het dan zeker weet, kun je de pagina weggooien.

 

Reactie plaatsen