Veel gestelde vragen

(nou ja, veelgesteld.... eigenlijk zijn dit vragen waarvan we vermoeden dat je ze hebt, maar dat is zo'n gekke titel)

Is Beeldbank geschikt voor ons? Kunnen we een koppeling maken met ons personeelsbestand? Hieronder de meest gestelde vragen én antwoorden.

Algemene vragen

Welke bestandstypen kunnen er worden toegevoegd?

De Beeldbank is geschikt voor alle type bestanden. Of het nu gaat om afbeeldingen, video's, audiofragmenten of zelfs documenten, Beeldbank is geschikt voor al jullie bedrijfscontent.
Hoewel niet elk bestandstype een preview toont, kun je erop vertrouwen dat je ze veilig kunt opslaan, bewaren en moeiteloos kunt terugvinden wanneer je ze nodig hebt.
Wij raden dan ook aan om alle mogelijke communicatiemiddelen te uploaden.

Is de Beeldbank software geschikt voor ons?

Als één of meerdere van onderstaande punten het geval zijn: JA!

- Het team werkt vanuit verschillende locaties
- Er wordt regelmatig gezocht naar een geschikt beeld voor op een vacature/campagnes/nieuwsbrief enz.
- Je weet niet meer welk materiaal er allemaal is
- Het is een ramp om het juiste bestand te vinden, zeker als je het snel nodig hebt
- Er gaan communicatie uitingen de deur uit die niet passend zijn voor de branding van jullie bedrijf
- Je weet niet zeker of het beeld gepubliceerd mag worden i.v.m. met copyright of AVG
- Communicatiemiddelen worden opgeslagen op verschillende computers en netwerklocaties

Ja, ja, ja! Beeldbank software is geschikt voor jullie. Het maakt niet uit in welke branche jullie werkzaam zijn. Ieder bedrijf maakt zijn eigen categorieën en filters.

Is het mogelijk om het eerst te testen voordat we de software aanschaffen?

Jazeker. Je kunt rondkijken en testen op onze demo Beeldbank. Deze kun je aanvragen via de knop onderaan deze pagina.

Bieden jullie ondersteuning bij (technische) problemen of vragen?

Jazeker, dit is de rol van Ilse. En wordt het te technisch, dan brengt ze je in contact met een van de software ontwikkelaars. Voor deze service wordt geen extra vergoeding berekend.

Kan de software in onze eigen huisstijl?

Ja. Jullie logo en huisstijlkleur(en) staan in de software. Ook het inlogscherm en banners zijn door jullie zelf aan te passen.

Kunnen we zelf filters maken?

Ja! Het mooie van de Beeldbank software is dat je het helemaal in kan richten voor jullie bedrijf. Wil je dat de gebruikers bijvoorbeeld kunnen filteren op een materiaal? Of een toepassing? Maak hier dan een filter van.

Op welke domeinnaam staat onze Beeldbank straks?

Het inlogscherm voor jullie Beeldbank kun je straks hier vinden: bedrijfsnaam.beeldbank.nl
Uiteraard kunnen jullie op jullie intranet of website een directe link naar deze locatie plaatsen, zodat iedereen de beeldbank gemakkelijk kan vinden.

Hoeveel bestanden kan ik kwijt op 100 GB?

Dat is nogal afhankelijk van de grootte van de bestanden. Om je toch een idee te geven: er passen ongeveer 8.000-10.000 jpg foto's op hoge resolutie op 100 GB. Ga je vooral filmmateriaal op de Beeldbank plaatsen, dan zul je minder bestanden kwijt kunnen op 100 GB.

Ik weet nog niet hoeveel ruimte en gebruikers we nodig hebben.

Geen probleem. Begin gewoon met een van onze standaard pakketten. Je kunt er later altijd gebruikers en ruimte bij kopen.

Kan de opslagruimte of het aantal gebruikers van onze Beeldbank uitgebreid worden?

Zeker! Je kunt de opslagruimte en het aantal gebruikers op elk moment uitbreiden. Voor de kosten van extra opslagruimte kun je onze handige calculator gebruiken: https://beeldbank.nl/prijs-bereken/

Wanneer kunnen we beginnen na het akkoord op de offerte?

Na goedkeuring van de offerte is jullie Beeldbank binnen 48 uur operationeel. Voor de kickstart training hangt het startmoment af van jullie beschikbaarheid en die van onze trainer, zodat we een moment kunnen kiezen dat voor iedereen goed uitkomt.

Maak zelf een gebruiksvriendelijk menunull

Gebruik

Hoe kunnen we bestanden delen met externe partijen?

De manier die het meest wordt gebruikt om bestanden te delen is door middel van een link. Je geeft hierbij ook aan tot wanneer de link geldig is, of het origineel gedownload mag worden, of er een watermerk overheen moet en of de link beveiligd moet worden met een wachtwoord.
Ook is het mogelijk een collectie te delen met collega's of partners. Zo werk je efficiënt samen met de juiste selectie.

Hoe maak ik een eigen watermerk?

Bij 'Instellingen > Download instellingen > Watermerk' kun je zelf één of meerdere watermerken maken. Dit kan met een afbeelding, logo of met tekst. De stap voor stap handleiding vind je hier: https://beeldbank.nl/watermerk/

Hoe kan ik bestanden direct op de juiste afmetingen downloaden?

Bij 'Instellingen > Download instellingen > Voorinstellingen formaat' kun je diverse standaard afmetingen aanmaken. Bijvoorbeeld een afmeting die geschikt is voor sociale media of een website banner. Hoe je dit doet vind je in deze handleiding: https://beeldbank.nl/standaard-download-formaten/
Bij het downloaden van bestanden kun je deze voorinstelling vervolgens selecteren.

Waar kan ik zien hoeveel ruimte er gebruikt is?

Bij 'Instellingen > Dashboard' kun je zien hoeveel ruimte en gebruikers er in gebruik zijn. Ook is het mogelijk om via het dashboard het aantal gebruikers of ruimte te verhogen.

Hoe voeg ik de licenties van de maker toe?

Dit kun je bijvoorbeeld doen door een keuze veld te maken. Bij 'Instellingen > voorkeuren > velden' maak je een nieuw veld aan met bijvoorbeeld de naam 'Copyright'. De mogelijke antwoorden vul je komma gescheiden in.
Hoe je eigen velden maakt, kun je hier bekijken: https://beeldbank.nl/velden/
Bij de 'upload instellingen' kun je nu aangeven of dit veld zichtbaar is en verplicht is om in te vullen.

Technisch

Is er een koppeling tussen ons personeelsbestand en de Beeldbank mogelijk?

Ja dat kan, bijvoorbeeld via SAML of met Azure AD. Het voordeel hiervan is dat oud-medewerkers niet meer bij de bestanden kunnen zodra ze uit het personeelsbestand zijn gehaald. Een koppeling wordt op maat gemaakt voor het bedrijf. De (eenmalige) kosten hiervan zijn o.a. afhankelijk van de wensen en de mogelijkheden binnen de beveiliging van het bedrijf. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Hoe veilig is Beeldbank software?

Wij maken gebruik van optimale beveiliging doordat ieder bestand is versleuteld met 256-bit encryptie. Als ze verzonden worden wordt er een SSL/TSL-tunnel gebruikt. Daarnaast is het mogelijk gebruik te maken van 2FA identificatie bij het inloggen. Bij het delen van bestanden kun je de link beveiligen met een wachtwoord, maar ook de bestanden voorzien van watermerk en einddatum. Iedere nacht wordt er een backup gemaakt en de bestanden staan uitsluitend op Nederlandse servers. Hiermee voldoen we aan de AVG/GDPR wetgeving.

Maak nu kennis met het gemak van een overzichtelijke beeldbank