in Blog

Efficiënt samenwerken met de Beeldbank: Tijd, frustraties en e-mails besparen

Stel je voor: nooit meer eindeloos zoeken naar de juiste afbeeldingen in een wirwar van mappen. Waar je je als communicatiemedewerker gewoon kan focussen op je project, zonder onderbroken te worden voor beeldaanvragen. Klinkt goed? Met een goed ingerichte Beeldbank wordt dit werkelijkheid. En daarbij maakt Beeldbank niet alleen jouw werk makkelijker, maar ook dat van je collega's en externe partners.1. Gedeelde collecties
Werk je bijvoorbeeld aan het jaarverslag? Zet alle relevante beelden in één collectie. Dit scheelt niet alleen tijd, maar voorkomt ook een hoop frustratie. Bepaal samen met je collega('s) welke foto's en illustraties jullie geschikt vinden, verzamel deze in een gezamenlijke collectie, én haal eruit wat minder geschikt is. Voor de handleiding over collecties, klik hier.

2. Uniforme uitstraling zonder moeite Consistentie is het toverwoord voor elke merkuitstraling. Met een centrale Beeldbank gebruikt iedereen dezelfde, goedgekeurde afbeeldingen. Zo bewaak je eenvoudig de uniformiteit en professionaliteit van je externe communicatie. 

3. Vaarwel, eindeloze beeldaanvragen Niets zo storend als constant verzoeken krijgen voor afbeeldingen. Met (gedeeltelijke)toegang tot de Beeldbank kan iedereen binnen de organisatie (en zelfs daarbuiten) toegang tot goedgekeurde beelden krijgen, wanneer ze maar willen. Bepaal zelf welke rechten iedere gebruiker heeft. Hoe leuk is het als collega's van andere afdelingen ook hun berichten met de juiste beelden gaan delen op social media?! Heel goed voor de zichtbaarheid van de organisatie!

4. Deel direct, zonder tussenstappen Weg met WeTransfer, Dropbox of eindeloze mailwisselingen. Met de Beeldbank deel je een link naar de gewenste collectie. Zo eenvoudig kan het zijn. Zelfs voor de pers maak je een speciale selectie beschikbaar, waarmee je controle houdt over het gebruikte beeldmateriaal.

5. Zien is geloven Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Vraag een demo aan. Zie met eigen ogen hoe de Beeldbank jouw werk makkelijker maakt. Geef je team en partners de tools in handen voor efficiënte samenwerking.

Conclusie: De kracht van samenwerken De Beeldbank is meer dan een plek voor je afbeeldingen. Het is een tool die samenwerken binnen en buiten je organisatie naar een hoger niveau tilt. Het bespaart tijd, zorgt voor consistentie in je merkuitstraling en vereenvoudigt de communicatie. Een investering die zichzelf terugverdient in efficiëntie en professionaliteit.

Ontdek hoe Beeldbank je werk gemakkelijker maakt