Het uploaden gaat in twee fases. Bij de eerste fase voeg je informatie toe die van toepassing is op het gros van de bestanden die je gaat uploaden. Bij de tweede fase kun je per beeld of bestand nog aanpassingen en toevoegingen doen.

De velden die naast het 'drag and drop' vak staan zijn in te stellen. Ook bepaal je zelf of deze velden verplicht zijn of vrijblijvend. Én of ze zowel bij de eerste als tweede fase getoond moeten worden. Laten we beginnen!

Stap 1 is het maken van de velden, dat doe je zo.

Stap 2 de uploadinstellingen!

Ga naar Instellingen > Upload instellingenHier zie je alle velden die mogelijk zijn om weer te geven tijdens het upload proces. Hoe lang deze lijst is, is dus afhankelijk van hoeveel verschillende velden er zijn gemaakt bij stap 1.

Daarnaast zijn er een paar standaard velden:
Categorie - dit is de pagina waar het bestand komt te staan (tip: maak deze verplicht)
Personen - dit is de gezichtsherkenning, deze functie kun je aan of uitzetten bij Instellingen > Voorkeuren > Instellingen
Tags - dit zijn de tagsuggesties, deze functie kun je aan of uitzetten bij Instellingen > Voorkeuren > Instellingen
Gemaakt op - als op een camera niet de juiste datum is ingesteld, komt er een verkeerde datum te staan bij de bestandsinformatie 'gemaakt op'. Door dit veld in te vullen wordt deze datum overschreven door de nieuw ingevulde datum.

Het venster heeft 6 kolommen:
Kolom 1: hier bepaal je de volgorde van de velden. Als je met je muis op de pijltjes gaat staan verschijnt er een handje, je kunt deze regel nu 'vastpakken' door de muisknop ingedrukt te houden en te slepen naar de gewenste positie.
Kolom 2: De naam van het veld.
Kolom 3: Het veldtype
Kolom 4: Hier kun je aan of uitzetten of het veld wordt weergegeven in de eerste fase van het uploadproces, dus wil je deze informatie in één keer kunnen toevoegen aan de batch/groep bestanden.
Kolom 5: Zet aan of uit of dit een verplicht in te vullen veld is. Er verschijnt een sterretjes bij het veld tijdens het upload proces.
Kolom 6: Aan of uitzetten of dit veld wordt weergegeven in de tweede fase van het uploadproces. Dus kun je deze info per beeld nog aanpassen?

Door verschillende velden toe te voegen tijdens het upload proces vergeet je ook geen informatie, én kan iedereen binnen de organisatie de bestanden gemakkelijk terug vinden.


Reactie plaatsen