Koppel je toestemmingsformulier aan je beeld

Nu weet je zeker dat je dit beeld kunt gebruiken :)

Koppel je toestemmingsformulier (of quitclaim) aan je beeld

Je hebt als bedrijf mappen vol beelden, maar.... mag je deze nou publiceren?  Ieder persoon heeft portretrecht. Dit houdt in dat een foto waar iemand herkenbaar op staat niet zonder toestemming gepubliceerd mag worden. Wanneer je dit beeld wel wilt kunnen gebruiken voor publicaties is het handig om een quitclaim of toestemmingsformulier te hebben. Dat is een document dat uitspreekt dat je toestemming gevraagd hebt om een beeld te gebruiken en dat je deze toestemming hebt gekregen.


Maar hoe regel je dit praktisch?

In de software van de Beeldbank.nl kun je het toestemmingsformulier (ofwel quitclaim) koppelen aan het beeld waar deze persoon op staat. Ook kun je informatie toevoegen en eventuele beperkingen van het gebruik. Zit er bijvoorbeeld een einddatum aan de toestemming? Of mag het beeld ook op sociale media gebruikt worden? Door dit digitaal direct bij het beeld te noteren en het formulier te koppelen weet je zeker of het beeldmateriaal gepubliceerd mag worden.


Ideaal toch?!

Wil je zien hoe dit in de praktijk werkt? Ik geef je graag een demonstratie van de Beeldbank. We kunnen een (online)afspraak plannen.

Ik wil graag een online demonstratie van de Beeldbank.nl